Ajurvedske masaže in terapije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za vzdrževanje ravnovesja in dobrega počutja v telesu, v ajurvedi poleg uravnotežene prehrane, zeliščnih dodatkov in dnevne rutine, so zelo pomembne tudi AJURVEDSKE MASAŽE.

ABJANGA – masaža celega telesa s toplim oljem s poudarkom na limfi

Je intenzivna detox masaža limfe . Zato se vedno pri izbiri masaž, priporoča začeti z njo. Ajurvedska Abhjanga masaža prinaša globoko sprostitev telesa in duha. Toplo sezamovo olje blagodejno vpliva na sklepne in mišične bolečine, sprošča in krepi vezivna tkiva. Kot vsaka limfna masaža spodbudi krvno in limfno cirkulacijo. Vendar posebnost te masaže je da spodbuja limfo po celem telesu in s tem intenzivno spodbuja odvajanje  strupov iz vašega telesa. Razstrupljanje pomlajuje vaše telo.

Čas trajanja: 70 min

Cena: 65 eur
Prijavi se

ajurveda

ŠIRODARA – nežna masaža čela s toplim oljem

Širodara je posebna ajurvedska masaža, kjer se neprekinjen tok olja usmeri na čelo in tretje oko. V tej popolni sprostitvi se telo potopi v stanje globoke meditacije. Globoka sprostitev v predelu glave pomaga, da si naberete novih psihičnih moči, da ste bolj zbrani in sproščeni. Zaradi izgorelosti prihaja do nervoz, glavobolov, migren, duševnih stisk (depresija, shizofrenija) kar toplo olje na limfnih točkah na glavi pomaga k cirkualcijo in sprostitev nakupičenih tenzij. Širodaro se priporoča tudi po operacijah glave in bolečinah v predelu obraza, le z napotitvijo osebnega ali ajurvedskega zdravnika.

Širodhara je masažaa, ki vas osvobodi nezavednih negativnih čustev. Osvobaja um od vseh od okolja vsiljenih omejitev in vam pomaga, da se zaveste svoje najglobje narave, miru in ljubezni.

čas trajanja: 35 min

cena: 65 eur
Prijavi se

KATI BASTI – topla oljna kopel križa

Je posebna masaža z toplim oljem na predelu križa. Topla kopel blagodejno vpliva na telo, križ, sprosti in zmehča tkiva in zastale strupe, ki se z masažo izločijo. Kot vsaka oljno zeliščna kopel nahrani in okrepi kostno, mišično in živčno tkivo. Le da ta se skoncentrira na predel križa.

Čas trajanja: 60 min

Cena: 55 eur
Prijavi se

GREEVA BASTI – topla oljna kopel zgornjega dela hrbtenice

Je topla oljna kopel in masaža zgornjega dela hrbtenice. Topla kopel blagodejno vpliva na zgornji del hrbtenice in vrat. Sprosti in zmehča tkiva in zastale strupe, ki se z masažo izločijo.

Čas trajanja: 60 min

Cena: 55 eur
Prijavi se

JANU BASTI -Oljna kopel koleni

Je oljna kopel s toplim sezamovim oljem kolenskega sklepa. Toplota kopeli blagodejno vpliva na sproščenost obenem pa tudi na sklepe. Ojača kolenske vezi in izboljša gibljivost sklepa.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 55 eur
Prijavi se

NETRA TARPANA – Očesna terapijaganesh

Terapija s toplim ghee maslom nudi očem globok počitek. Sprosti še tako napete in utrujene oči. Tradicionalno se terapija uporablja pri vnetju oči in krepi očesne mišice ter odpravlja suh občutek v očeh. Osveži vdrte oči, zgladi podočesne gube  in povrne očem veličasten sijaj.

Čas trajanja: 60 min

Cena: 55 eur
Prijavi se

KARNA PURANA – ušesna terapija

Je zelo prijetna topla oljna kopel ušes. Vzporedno se izvaja masaža obraza in stopal. Kombinacija oljne kopeli in masaže blagodejno vpliva pri suhosti, vnetju in zvonenju v ušesih saj vas globinsko sprosti. Toplota v ušesnem kanalu sprošča napetost v predelu glave. Lajša bolečino in napetost v čeljustnem sklepu.

Čas trajanja: 60 min

Cena: 50 eur
Prijavi se

NASJA – čiščenje sinusov

je vnos zeliščnih olj v nos v kombinaciji z masažo obraza. Zeliščna olja delujejo pomirjevalno: za sprostitev, dober spanec ali koncentracijo; očiščevalno: pri prehladih, zamašenih sinusih, hripavosti; ter hranilno. Kopel blagodejno vpliva tudi večjo sproščenost v vratnem predelu.

Čas trajanja: 45 min

Cena: 45 eur
Prijavi se

Ajurvedske masaže izvajamo s toplim sezamovim oljem iz Maharishi ashrama in terapevskimi olji, ki vsebujejo tudi po 45 izbranih zelišč.