Djotiš kaj je? 

Djotiš je dragulj med znanji, je svetloba življenja, modrost velikih vedskih modrecev brahmanov in rišijev. Ti so zakone soodvisnosti delovanja vesolja in človeka zapisali na palminih listih v času Vedske kulture. Mnogi vedski zapisi, med njimi Mahabharata in Ramajana izvirajo iz časa 3000 in 1500 let pred Kristusom.

Zibelka znanja se smarta področje Rađastana – kraljevo pokrajina v Indiji,  kjer je v vedski dobi tekla najdaljša in najširša reka Sarasvati. Ta je usahnila in tako se je znanje tudi preneslo iz fizičnega nivoja na duhovni nivo. Sarasvati pa je v indijski mitologiji postala boginja znanja in modrosti.

Djotiš temelji na kvantnem času, ki je statičen, brez gibanja. Mi smo tisti, ki se gibljemo skozenj v smeri, ki si jo izberemo.

Atha pomeni: Sedanji trenutek večnosti. Znanje, ki je zapisano v vedah večno živi. Večina vedskih spisov se pričenja s to pomembno besedico. Je zavedanje, ki je večno.

Znanje o zvezdah je samo en del, kajti djotiš obsega veliko več. To je modrost, ki govori o diamantni svetlobi in ustvarjanju te svetlobe v vsakodnevnem življenju. 

Djotiš ti pomaga, da v prvi vrsti bolje razumeš sebe, določeno matrico tvojega delovanja, odnose, primarno družino, karmo, življenje samo.

Pogled z druge perspektive ti osvetli veliko iluzij, ki si jih slikaš skozi življenje in ki ti jih je vsilila družba. Z intenzivnim študijem pridobiš globok vpogled v fizični, mentalni, podzavestni, duhovni nivo ter v karmo.

Usode ni. Obstajajo le resonanca preteklih dejanj, zato prihodnost ustvarjaš ti.

Ali veš, da teksti za študij temeljijo na zapisih svetega modreca Brihat Parashara Hora Shastra; “Parasharino uzvišeno znanje” dialog med modrecem Parasharo in Maitreyo, zapisan 4000 tisoč let pred našim štetjem. Si lahko predstavljaš bogastvo sporočil, ki nosijo v sebi? Ti teksti so izvor vsega temeljnega znanja, na katerem temelji djotiš. Prav tako številne ritualne zgodbe, ki v tebi prebudijo modrost.

Najvišji cilj djotiša je živeti življenje zavestno in srečno. Si upaš stopiti na to pot?

 

Z študijem djotiša aktiviraš duhovni diamant – duhovno svetlobo v sebi.