Djotiš kaj je? 

Djotiš je modrost velikih modrecev, ki so dostop do znanj našli skozi meditacijo. Znanje zapisano na palminih listih Vedske kulture izvira iz univerzalnih principov narave in kozmosa. Mnogi vedski zapisi, med njimi Mahabharata in Ramajana izvirajo iz časa 3000 in 1500 let pred Kristusom.

Zibelka znanja se smarta področje Rađastana – kraljevo pokrajina v Indiji,  kjer je v vedski dobi tekla najdaljša in najširša reka Sarasvati. Ta je usahnila in tako se je znanje tudi preneslo iz fizičnega nivoja na duhovni nivo. Sarasvati pa je v indijski mitologiji postala boginja znanja in modrosti.

Djotiš temelji na kvantnem času, ki je statičen, brez gibanja. Mi smo tisti, ki se gibljemo skozenj v smeri, ki si jo izberemo.

Atha pomeni: Sedanji trenutek večnosti. Znanje, ki je zapisano v vedah večno živi. Večina vedskih spisov se pričenja s to pomembno besedico. Je zavedanje, ki je večno.

 

 

 

Znanje o zvezdah je samo en del, kajti djotiš obsega veliko več. To je modrost, ki govori o diamantni svetlobi in ustvarjanju te svetlobe v vsakodnevnem življenju. 

Djotiš nam pomaga, da v prvi vrsti bolje razumemo sebe, določeno matrico našega delovanja, odnose, primarno družino, karmo, življenje samo.

Pogled z druge perspektive nam osvetli veliko iluzij, ki si jih slikamo skozi življenje in ki nam jih je vsilila družba. Z intenzivnim študijem pridobimo globok vpogled v naš fizični, mentalni, podzavestni, duhovni nivo ter v karmo.

Usode ni. Obstajajo le resonanca preteklih dejanj, zato prihodnost ustvarjamo mi.

Ali veste, da teksti za študij temeljijo na zapisih svetega modreca Brihat Parashara Hora Shastra; “Parasharino uzvišeno znanje” dialog med modrecem Parasharo in Maitreyo, zapisan 4000 tisoč let pred našim štetjem. Si lahko predstavljate kakšno bogastvo sporočil nosijo v sebi? Ti teksti so izvor vsega temeljnega znanja, na katerem temelji djotiš. Prav tako številne ritualne zgodbe, ki v nas prebudijo modrost.

Najvišji cilj djotiša je živeti življenje zavestno in srečno. Si upate stopiti na to pot?

Da djotiš-diamantna svetloba spoznanj oživi v vas.

Z študijem djotiša aktivirate duhovni diamant – duhovno svetlobo.