Ženska energija

Zdravo

 

PRISPEVEK LINEJE NA TV

Ženska energija je prečudovito lepa in inspirira k ustvarjanju.

Ko pa je zlorabljena, kako naj se njeno bitje v njej – ona in okolica sooči s tem?

Woman, Face, Portrait, People, Girl

Vabljeni k ogledu na to temo z vidika hipnoterapije in karme.

25.november mednarodni dan zlorabljenih žensk.

 

 

Če deliš dalje, pomagaš z informacijam še drugim ženskam.

 

 

Karma

Knjiga Predah v gibanju skozi resnično zgodbo prikazuje odnos mame in hči, ki se trudita vzpostaviti kvalitetnejši odnos.

Vpogled v prejšnje življenje preko regresije jima omogoči vpogled v njuno skupno karmo. Vsa čustva njunega preteklega odnosa se s smrtjo prenesejo v novo življenje. Njuna preteklosti je živa v sedanjem trenutku, kot da bi obe življenji potekali vzporedno. Vedska znanja govorijo o tem, da čas ni linearen.

Karma

Karma, kako delovati da zmanjšamo njene negativne učinke?

Sprejemanje in odpuščanje jima omogoči hitrejšo poravnavo pretekle karme. Prinese jima zavedanje da je karma dejanje, ki jo ustvarjamo v tem trenuku. Ko to ponotranjimo, pričnemo delovati zavestno in odgovorno. Pozitivno vplivamo na karmo, ki se bo šele udejanila 🙂

knjiga Predah v gibanju, Jana in Dora Debeljak

Sončni vzhod v ajurvedi

Sončni vhod

Gledanje sončnega vzhoda, prvih sončnih žarkov, vas napolni s prano, svežo energijo katere blagodejne učinke še čutite cel dan. Lažje mislite, delate, se učite,…vse vam gre lahkotno od rok.
Woman Girl Freedom Happy Sun Silhouette Su
Sončni vzhod je tudi eden od tretmajev Ajurvede za občutenje harmonije v telesu in izboljšanje zdravja. V tem času sončnega vzhoda se priporoča popiti 2 dcl vodo s 3 kapljicami limone (ne več kot 3), ki pomaga spodbuditi vaš metabolizem k delovanju.
Polni pranski energije ne boste čutili močne potrebe po hrani. Čutili boste notranji mir in negativnosti okolice vas ne bodo posrkale vase.
Dan prej preverite točen čas kdaj nastopi sončni vzhod, da pričakate prve žarke. Prav ti so pomembni, da se bo vaše telo revitaliziralo.
Poiskusite:)

Piling za telo – osvežujoča malina z limono

Poletne dni uživajte v lepi in gladki koži!

Piling za telo osvežujoče maline z limono roza barve diši po poletju in obenem čudovito neguje kožo!

Telo bo pilinga vedno veselo tako v poletnih kot zimskih dneh, ko pogosto zapostavljamo nego telesa. Danes vam želim predstaviti ultra enostaven recept za pasto za piling z bloga Bespangled Jewelry.

Uživajte v poletnih dneh in gladki koži!

Sladkor bo odstranil mrtvo kožo, a kokosovo olje bo negovalo, nahranilo kožo in omogočilo rast nove kože.

Sestavine:

  • 113 g sladkorja
  • 55 g kokosovega olja
  • ena četrtina čajne žličke ekstrakta maline
  • ena četrtina čajne žličke ekstrakta limone
  • črna barva za hrano

Barva za hrano ni obvezna, vendar daje poseben efekt piling pasti. Prav tako lahko namesto ekstraktov uporabite aromatično olje, vendar zmanjšajte količino in uporabite le nekaj kapljic olja. Povonjajte pasto in precenite ali želite še dodati par kapljic…

Kokosovo ulje stopite na parni kopeli, potem pa vmešajte vse sestavine. Dodajte kapljico-dve barvo za hrano, ki bo dala blag roza ton vaši piling pasti. Na koncu jo preložite v stekleno posodico in pustite v zmrzovalniku pol ure, da se strdi.

Po tem paste ni potrebno več hraniti na hladnem mestu.

Uživajte v svoji domači piling pasti, lepi koži in poletju!

Aleksandra

Retrogradnost Merkurja

Merkur je otrok sonca Surye in lune Chandre.

Je mladosten, igriv, radoživ, radoveden, klepetav, komunikativen, inteligenten, hiter, bister, prijateljski, iznajdljiv, diplomatski in odličen trgovec.

S 17. septembrom planet Buth – vedsko ime za Merkur, navidezno ustavi in prične potovati v obratni smeri po svoji orbiti. Seveda le navidezno, gledano z Zemlje. Ta pojav vedska astrologija imenuje retrogradnost planeta.

V času retrogradnosti Merkurja od 17.septembra do 9.oktobra, se bomo srečevali s težavami v poslu, komunikaciji, potovanjih : založena pošta, izbrisani maili, težave s skypom, nesporazumi in zamudi pri sestankih, naročenih terminih, zamude letov, prestavljena potovanja, aranžmaji,…

V komunikaciji, poslu in na potovanjih, ter med mladino bomo srečavali osebe do katerih imamo nek karmični dolg iz preteklosti. Imejmo to v mislih, zato se obnašajmo strpno v komunikaciji. Kako bo oseba komunicirala z nami je naš eho. Da nadstopimo in rešimo komunikcijske konflikte iz preteklosti, nas podpira pozitivno karmično zavezujoč Merkur v obdobju od 17.do 28. septembra.

Največ podpore za reševanje konfliktov bo med 23. septembrom in 28. septembrom, ko bo Buth multrikonski, izrazito pa 27. in 28. septembra ko bo v svoji polni ekzaltaciji na 15 stopinjah.

Od 29. septembra do 9. oktobra nastopi negativno retrogradnost Merkurja. Nadejamo se lahko slabih izidov v komunikaciji, zato se priporoča prestaviti sestanke, podpisovanje pogodb, reševanje nesporazumov, in potovanja. Pojavijo se lahko nesporazumi pri dogovoru za srečanja in zamude. Stranka bi znala priti na sestanek v sredo namesto v torek. Ne samo ena stranka, lahko tudi več strank.

Merkur v ozvezju Haste nam bo prinesel marljivost, doseganje ciljev s trdim delom. A kaj ko se bomo morali za neodvisnost stalno boriti, kot “teenager Buth”, zaradi stalne kontrole in omejevanja svobode.

Poslovne pogodbe podpisane v retrogradnem obdobju bodo posel prežele s težavami v komunikaciji, z zamujanjem rokov, nesporazumi v izvedbi….

Srečate se lahko z lažmi, obrekovanjem, dvoličnostjo, neiskrenostjo, cinizmom, pozabljivostjo.

NE ZAPLETAJTE SE , ODREAGIRAJTE DOSTOJANSTVENO.